Invester dig selv rigere

  • af
Invester dig selv rigere

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Der findes mange forskellige måder man kan investere sine penge på, og som nybegynder kan det hurtigt blive en jungle. Mange bliver skræmt af ordet investering og tror i princippet kun det er noget for økonomer, men i princippet er investering noget for alle.

Er man helt ny med investering, men har lysten til at komme i gang, er det essentielt at man først sætter sig ned, for at finde ud af hvad der kunne være interessant at investere i. Er det aktier, obligationer, valutaer, boliger, biler, urer eller noget helt andet. Først og fremmest er det afgørende at man interesserer sig for emnet, og endnu vigtigere – forstår hvad man har investeret i.

Selvom man også ser casino-investorerne, der groft sagt blot følger strømmen kan være tilbøjelige til at ramme heldet, så kan det også hurtigt gå den anden vej, hvorfor det er vigtigt med is i maven og ikke mindst forstand på produktet der investeres i. I dette indlæg, vil vi kort introducere dig til nogle af de forskellige investeringer man kan foretage sig.

Værdipapirer

Den mest hyppige investering og den som flest måske taler om, er værdipapirerne. Det er potentielt også den nemmeste at komme i gang med, men også der man hurtigt kan gå galt i byen. Der findes mange forskellige papirer og markederne der kan investeres i, men man kan gøre klog i at kigge efter fonde eller ETF’er, og dermed ”blot” følge markedet og ikke bekymre sig om at skulle udvælge enkle værdipapirer. Det er ekstremt svært at slå indeks, når man investerer, derfor giver det god mening at følge en niche eller et marked som man tror på. Det kan eksempelvis være det danske C25 indeks, der også i 2020 var flyvende, på trods af et meget turbulent aktie-år.

Boliger

Det er også muligt at investere i mursten, som mange også gør det. Enten fordi man selv skal bo i det, eller fordi man vil udleje boligen til andre. Der er risiko i begge scenarier, men risikoen er klart mindst hvis man vælger at bo i den selv. Er man langsigtet og finder et hjem, hvor man vil slå sig ned i de næste mange år, skal man ikke være så bekymret, men hvis man kan gøre det med økonomisk vinding for øje, skal man straks være mere opmærksom.

Det er et faktum at boligmarkedet er gået op og ned de sidste mange hundrede år, det går aldrig kun én vej. Statistisk opstår der en boligboble hvert 20. år, hvilket også er grunden til man blandt andet ikke har set huspriserne falde her under corona-epidemien – tværtimod – er de kun blevet dyrere, og noget der også har påvirket sommerhusene rundt omkring i landet.

Det er vigtigt at man sætter sig ind i tingene og er realistisk omkring sit køb af mursten, også som tommelfingerregel at man altid har 20% af udbetalingen, for at kunne nøjes med et kreditforeningslån.

Læs mere om ejendomsinvestering her.

Luksus

Den er god nok, men man kan faktisk også investere i luksus. Det kan være biler, ure eller kunst. Det hele handler i bund og grund om udbud og efterspørgsel, og i takt med at folk efterspørg flere specielle ”genstande” såsom disse luksusgoder, og der ikke produceres flere i lige nøjagtig den årgang eller model, jamen så stiger prisen, eftersom udbuddet ikke øges, men efterspørgslen gør.

Held og lykke med dine investeringer – og husk at passe på dine penge og invester med respekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *